CAW profiteert van subsidies voor infrastructuurprojecten in zorgsector

Vlabinvest heeft het voorbije jaar 1.050.000 euro geïnvesteerd in infrastructuurprojecten voor de zorgsector in Vlaams-Brabant. Eén van deze zorginitiatieven is het Centraal Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. Zij kregen steun voor de renovatie van hun pand op de Nowélei in Vilvoorde.

Vlabinvest is een autonoom provinciebedrijf dat voor een verbeterde infrastructuur in de zorg- en gezondheidssector zorgt. “Vooral de sectoren ‘personen met een handicap’, jongerenwelzijn en geestelijke gezondheidszorg kennen een grote achterstand in Vlaams-Brabant”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA), bevoegd voor Vlabinvest. “De grootste achterstand bevindt zich echter in de Vlaamse rand voor zowat elke sector.” Concreet steeg met de hulp van deze subsidies het zorgaanbod met 118 plaatsen.

Het CAW Halle-Vilvoorde, waar elke inwoner van Halle-Vilvoorde terecht kan met elke vraag rond welzijn, is een van de organisaties die kan gebruik maken van de steun. Zij zijn zopas gestart met de verbouwing van hun pand op de NowĂ©lei in Vilvoorde. Het gebouw doet dienst doet als uitvalsbasis voor zowel de volwassenen- als de jongerenwerking. “Met deze locatie bevinden we ons in het centrum van Vilvoorde”, zegt directeur Shari Robijns. “De toegankelijkheid zal weerspiegeld worden door een grote inkom met natuurlijke elementen. We zullen door deze verbouwing het potentieel van het gebouw ten volle kunnen benutten, wat zich bijvoorbeeld uit in de uitbreiding van het aantal gespreksruimtes van 5 naar 8 en wat ook een capaciteitsverhoging van het begeleidingsaanbod inhoudt.”

De provinciale subsidies gaan in onze regio verder nog naar de nieuwbouw van kinderdagverblijf Lentetuiltje in Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise