Website provinciale uitleendienst steekt in een nieuw jasje

De website van de provinciale uitleendienst steekt in een nieuw jasje. De bedoeling is dat ontleners op een meer overzichtelijke en klantvriendelijke manier materialen kunnen bestellen.

Verenigingen uit het Pajottenland en de Zennevallei vinden de dichtstbijzijnde uitleenbalie van de provincie in het PIVO in Asse, al kunnen ze ook in Leuven en Bekkevoort terecht. De website van de uitleendienst werd onlangs helemaal vernieuwd en er zijn dus wel enkele nieuwigheden. Zo kan de ontlener onmiddellijk de beschikbaarheid van de materialen en de prijs zien in de verschillende uitleenlocaties. In een persoonlijke dashboard kan je de status van reservaties opvolgen, de nodige documenten, zoals een bestelbon of risicoanalyse van een evenement opladen, en nu ook zelf annuleren. Een andere vernieuwing is dat een ontlener die actief is in meerdere organisaties met dezelfde inloggegevens kan kiezen voor welke organisatie hij materialen wil aanvragen. Via de vernieuwde website kan men tot maximaal 6 maanden in de toekomst materiaal aanvragen. De klanten kunnen voortaan via Bancontact of Payconic kunnen betalen waardoor het betaalproces een stuk eenvoudiger wordt.

De uitleendienst van de provincie was al populair bij scholen, jeugd- en volwassenenorganisaties voor de organisatie van evenementen, fuiven en kampen. Deze doelgroepen werden verruimd. Nu kunnen ook feitelijke verenigingen terecht in de uitleendienst als ze hiervoor de toelating hebben van hun gemeente. Om deze verenigingen te registreren, is er een nieuw online invulformulier.

Topartikels bij Goeiedag.be