Corona noodpost Merchtem verhuist, sporthal heropent

Het triagecentrum voor mogelijke covid 19 patiënten verlaat de gemeentelijke sporthal om haar in trek te nemen in een pand van de gemeente tegenover diezelfde sporthal. Ondertussen wordt de sporthal grondig ontsmet en kan ze weldra de deuren weer openen voor de sporters. Ook speelpleinwerking Wiebeltje zal er elke donderdag gebruik kunnen van maken. De cafetaria heropent op 1 augustus.

Door de flinke daling in het aantal besmettingen van de afgelopen weken – ondertussen is de situatie in bepaalde regio’s echter aan het verslechteren – kon het triagecentrum in de sporthal afgebouwd worden. Het verhuist nu naar een pand van de gemeente (Dendermondestraat 18) tegenover de sporthal en naast de gemeentelijke parking. Dat gebeurt in overleg met de betrokken artsen.

De triagepost of noodpost ontvangt mensen uit Merchtem, Opwijk, Asse en Groot-Bijgaarden die door hun huisartsen doorverwezen werden. De noodpost is wel alleen na afspraak te bereiken. Wie de gekende klachten ondervindt, belt best eerst de huisarts. Als die niet opneemt, raadt de gemeente aan om de dokter van wacht te bellen via 1733.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk