Eerste steenlegging voor de gemeentelijke lagere school De Regenboog in Zellik

Het gemeentebestuur bouwt aan de uitbreiding van GLS De Regenboog, Spinibo en opvang voor baby’s en peuters. Omdat er in Zellik meer kinderen zijn dan beschikbare plaatsen in de huidige scholen realiseren we nu in de gemeentelijke basisschool een nieuwbouw. Zo breiden we de capaciteit uit met extra plaatsen voor 20 kinderen per geboortejaar. Op die manier geeft de gemeentelijke lagere school De Regenboog een plaats aan 80 leerlingen per geboortejaar. Geen overbodige luxe want de nood is echt hoog.

Naast een uitbreiding voor de school realiseren we ook bijkomende speelruimte en een extra ruimte voor de buitenschoolse kinderopvang Spinibo en een ruimte voor de opvang van 18 baby’s en peuters. Ook qua voorschoolse opvang is er in Zellik grote nood.

Koen Van Elsen, burgemeester: ‘Enkele maanden geleden werd de eerste steen gelegd van het nieuwe vrijetijdscentrum in Zellik (nabij Den Horinck). Vandaag zijn we volop aan de slag om de gemeentelijke basisschool uit te breiden. Beide projecten, samen met de heraanleg van de omgeving (oude voetbalpleinen), moeten aan onze deelgemeente een ‘boost’ geven en voldoen aan de grote noden die er zijn: meer ruimte voor verenigingen en cultuur, meer plaats voor basisonderwijs en kinderopvang en bijkomende recreatie.’

Het project is ontworpen door Osk-Ar Architecten uit Dilbeek en wordt gebouwd door IBO nv uit Heffen.

De kostprijs voor het bouwen van de nieuwbouw bedraagt 4.850.300,59 euro (excl. btw) of 5.141.318,63 euro (incl. btw).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk