Krëfel krijgt prijs voor recyclageproject

Elektroketen Krëfel, met hoofdkantoor in Humbeek (Grimbergen), heeft de BeCircular Award gekregen in de categorie Transitie voor zijn project om oude elektronische apparaten te repareren in partnerschap met de tweedehandswinkels ViTeS. Krëfel en ViTeS versterken hun samenwerking om een maximum aan producten zoals stofzuigers, televisies en haardrogers een tweede leven te geven.

Dit project, dat werd bekroond met de BeCircular Award, is een concreet voorbeeld van de impACT-strategie van Krëfel om de huidige milieu-uitdagingen aan te pakken. Het biedt de klanten ook de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzamere consumptie.

Sinds verschillende jaren mobiliseert Krëfel haar klanten om hun oude elektronische apparaten in te zamelen in het kader van de actie Big Collect. ViTeS verzamelt reeds een deel van deze producten om ze in hun gespecialiseerde werkplaatsen te herstellen en in tweedehandswinkels door te verkopen. De ambitie is om in 2 jaar tijd 5000 producten opnieuw klaar te maken voor verkoop.

In het begin richt deze samenwerking zich op de Brusselse regio. Op termijn is het de bedoeling het project uit te breiden tot Vlaanderen. Krëfel is ook op zoek naar partners in het Waalse Gewest.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise