Brussegemkermis met alweer stevig programma

Wat goed is moet je behouden en daarom trekt het Brussegemse kermiscomité de lijn door. Aan het concept van vorig jaar werd weinig veranderd. Toch zijn er twee nieuwigheden.

Het kermisweekend begint op vrijdag 17 mei nu met een afterwork café en dat vanaf 16 uur in openlucht. Daarna volgt de traditionele quiz in de feestzaal.

Zaterdag 18 mei is er dit keer geen traditionele jaarmarkt. Er zijn geen prijskampen bij de dieren, maar dat wil niet zeggen dat er geen zullen zijn. Deze keer is er een tentoonstelling van trekpaarden, loperspaarden, schapen, ezels en runderen. En er zijn nog meer dieren want naast de tentoonstelling van de Neerhofvrienden zijn en ponyritjes en zorgt De Roedel voor een hondenhappening.

Ook op die dag is er Brussegem Got Talent, het optreden van Gembada en de springkasteelrace. ’s Avonds is het tijd voor showtime. Het begint met de coverband Love Me Tenders, gevolgd door Cookies and Cream. DJ Joost loodst Brussegem swingend verder de nacht in.

Zondag 19 mei begint al vroeg met de mountainbikerit en voor de middag is er het optreden van fanfare De Herleving. Na de middag is het er boenk op met om 13 uur een optreden van Sam ‚ÄúRak‚ÄĚ Gooris. Ondertussen is ook de Brussegem Masters, het dartstoernooi van kaatsclub Herleving Brussegem van start gegaan. Om 15 uur is het de beurt van crooner Garry Hagger. Daarna is er nog een optreden van DJ Bonanza, zeg maar een verrassingsact om de kermis af te sluiten. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk