Vernieuwde toegang tot Hertigem- en Liedekerkebos officieel geopend

De natuurbelevingszone aan de toegang van het Hertigembos in Sint-Katherina-Lombeek is plechtig geopend. De realisatie van het onthaalgebied kadert in het Plan Steenuil en had als bedoeling het creëeren van een uitvalsbasis voor de bezoekers. Aan de ingang van de natuurbelevingszone vinden we een gedicht van Anne Vandergoten, landschapsdichter van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en tevens inwoner van Ternat. Een gedicht over de steenuil, niet toevallig aangezien dit de mascottesoort is voor het partnerschap voor meer natuur in Ternat en Liedekerke. “Momenteel oogt de zone nog wat kaaltjes, maar deze plek zal een belevingspareltje worden waar je kan picknicken, je kan uitleven in het amfitheater of kinderen zich kunnen uitleven op de speelstammen over de gegraven gracht. Een schuilhut moet soelaas bieden bij slecht weer.” De zone werd voorts aangekleed met streekeigen struiken, bomen en een hoogstamboomgaard. Wil je de zone van ruim een hectare groot bereiken? Dan doe je dat het best via het bruggetje over de spoorweg aan de Dahlialaan.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws