Steltenlopers trekken opnieuw naar Vietnam

Fier als een gieter – en terecht ook – mag Roger Daelemans, de voorzitter van de Koninklijke Steltenlopers aankondigen dat ze voor de vijfde maal uitgenodigd werden voor het Internationaal Festival in Hué, Vietnam.

“Dankzij de samenwerking met onze coördinator en dorpsgenote Lan Tran en Karl Van Den Bossche, de Belgische ambassadeur in Vietnam, werd alles in goede banen geleid. Het vertrek is gepland op dinsdag 4 juni. We vertrekken met 47 leden vanuit Brussel met de TGV richting naar Parijs. Daar nemen we het vliegtuig richting Saigon en dan naar Hué.

Er zullen daar twintig landen deelnemen en wij zijn als enige Belgische delegatie ook de grootste groep. Wij zien er met zijn allen naar uit om er een schitterend en opgemerkt optreden van te maken. Onze laatste repetitie is voorzien op maandag 20 mei. Nadien wordt al het materiaal klaar gemaakt in een grote kist. Die is meer dan vijf meter lang en weegt 350 kg. We zijn terug thuis op zaterdag15 juni.

We treden op tijdens de indrukwekkende openingsceremonie op vrijdagavond 7 juni. Alles komt er op tv en daarna volgen nog een drietal optredens tijdens de streetparades. Uiteraard is er ook ruimte voor enkele uitstappen. Wij gaan jonge Vietnamezen leren lopen op stelten. Er zijn daar immers ook geregeld overstromingen,” besluit Roger.

Momenteel wordt er hard gewerkt in de thuisbasis van de Merchtemse ambassadeurs. Daar is men bezig met het afschuren en schilderen van de stelten die overgenomen werden van de gestopte steltenlopersgroep De Flamingo’s uit Peizegem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk