De Persgroep verlaat Kobbegem definitief

De gebouwen en gronden van De Persgroep in Kobbegem zijn verkocht aan vastgoedpromotor Warehouses De Pauw (WDP). Hiermee komt een einde aan de uitgevers- en drukkersactiviteiten op de site. Eerst was het de thuisbasis voor Periodica, een drukkerij die behoorde tot de groep rond De Standaard.

Meer dan dertig jaar geleden kwamen de gebouwen in handen van de NV Hoste, voorloper van De Persgroep, uitgever van o.m. Het Laatste Nieuws. In maart 2012 werden alle drukkerij activiteiten in Kobbegem gestaakt (overgebracht naar een gloednieuwe drukkerij in Lokeren) en in 2014 werden de drukkerij gebouwen gesloopt. Enkel de redacties en de commerciële dienst bleven in Kobbegem.

Maar De Persgroep concentreert deze activiteiten nu in zijn vestiging in Antwerpen. Daardoor kwamen de gebouwen in Kobbegem vrij. Die werden nu verkocht aan WDP voor de som van 13 miljoen euro. WDP is gespecialiseerd in industrieel vastgoed.

Met welke activiteit de site zal opgevuld worden is voorlopig nog een vraagteken maar de kans is groot dat er opslag- en distributieactiviteiten komen. Dat zou de mobiliteit van de al drukke Brusselsesteenweg nog meer onder druk zetten.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...