EXCLUSIEVE PEILING ASSE: CD&V en N-VA lijken op elkaar aangewezen

In onze peiling blijven CD&V en N-VA aan elkaar gewaagd. Zoals zes jaar geleden zullen een goede honderd kiezers uitmaken wie van de twee de grootste wordt. ANDERS landt voorlopig op een derde plaats met 5 zetels, ZR-VOLK klimt naar vier maar de grootste winst gaat naar GROEN dat van één naar drie zetels gaat. Vlaams Belang en sp.a halen elk één zetel en komen er dus niet aan te pas.

Wat mogelijke coalities betreft lijken we af te steven op een CD&V-N-VA bestuur met een comfortabele meerderheid van 17 op 31. Wanneer één van de twee groten met anderen een coalitie vormt dan zijn er altijd twee partners nodig waarvoor drie partijen in aanmerking komen: ANDERS, ZR-VOLK en Groen. De kiezers lijken de kaarten dus zo te zullen schikken dat de ‘grote coalitie’ in pole position staat. Er dient ook steeds rekening worden gehouden met een foutenmarge van 3 tot 5%.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk