Nieuwe voetpaden in vijf Affligemse straten

In vijf straten van Affligem worden vanaf augustus nieuwe voetpaden aangelegd, goed voor een investering van samen 293.287 euro.

Begin augustus start aannemer Timmermans in opdracht van het gemeentebestuur met het vernieuwen van de voetpaden in de wijk De Mattein (zone Fosselstraat tot Zegershof) in Hekelgem. Deze werken kosten 157.309 euro.

“De voetpaden in de wijk De Mattein liggen er sinds de jaren 70. Een opknapbeurt was dringend nodig”, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

“Op heel wat plaatsen zijn er verzakking in de betondallen die toen werden gebruikt. Die worden nu allemaal opgebroken en verwijderd. In de plaats komen betonklinkers. De verzakte boordstenen worden eveneens opgetrokken.”

“Vooraleer de aannemer aan de slag kan worden de nutsleidingen verplaatst en vernieuwd. De hinder voor de bewoners zal vooral plaatselijk zijn. De bewoners worden begin juli per brief op de hoogte gebracht. De inritten van de inwoners worden maximaal toegankelijk gehouden. In bepaalde periodes is dat evenwel onmogelijk.”

Voorts worden nieuwe voetpaden aangelegd in de Krommaartweg (deel) en Driesstraat (deel) in Teralfene, de Kapruinweg (deel) in Hekelgem (foto) en de Paddeputstraat in Essene. Deze werken worden midden augustus uitgevoerd door aannemer Pevenage uit Zottegem en kosten 135.978 euro.