Tientallen bestuurders mogelijk onterecht geflitst in Essene

Update: lees hier ‘Politie TARL erkent fout bij snelheidscontroles in Essene’

Een groot deel van de snelheidsovertredingen die op zondag 12 januari werden vastgesteld in de Bellestraat in Essene kan volgens de Facebookpagina ‘Essene’ worden aangevochten.

De politie Tarl controleerde die dag 275 voertuigen. De anonieme wagen stond ter hoogte van garage Peelman. Dat is buiten de bebouwde kom, maar het snelheidsregime op die plaats werd er enkele maanden geleden teruggebracht naar 50 km per uur.

Liefst 96 bestuurders werden tijdens de controle geflitst, eentje zelfs aan 104 km per uur.

De flitswagen flitst in de twee rijrichtingen, maar nu blijkt dat in de richting Essene, komende van de op- en afrit van de E40, er een snelheidsbeperkend verkeersbord ontbreekt op het kruispunt met de Langhaagstraat.

Ter hoogte van de flitsplaats mag er daardoor in de ene richting theoretisch nog steeds 90 km per uur worden gereden. Bestuurders die in die richting werden geflitst kunnen hun overtreding dus aanvechten.

Wie geflitst is in de rijrichting naar de op- en afrit van de E40 kan dit excuus niet inroepen.

We contacteerden de politie Tarl voor een reactie, maar daar willen ze de zaak eerst op het terrein laten onderzoeken door de verkeersdienst voor ze een antwoord geven.

In elk geval kan de politie nooit zelf pv’s ongedaan maken. Het parket moet beslissen of de vaststellingen al of niet reglementair gebeurden.