Wegenwerken Keienveld en Dendermondestraat weldra van start

Binnenkort starten in Zellik de inrichtingswerken in het gemeentelijke bosje tussen de Kerklaan, Sint-Bavostraat en Dendermondestraat en de wegenwerken in Keienveld en Dendermondestraat.

De werken in het Keienveld en Dendermondestraat starten in februari met aanpassingen aan de nutsleidingen. Er komt ook een uitbreiding van het aardgasnet en een vernieuwing van de waterleiding.

In april volgen de riool- en wegenwerken, die in augustus moeten beëindigd zijn. Deze werken worden uitgevoerd door de firma Roos nv.

Het Keienveld telt maar een handvol huizen, maar kampt al jaren met problemen van wateroverlast. Na de heraanleg wordt de straat afgesloten langs de Dendermondestraat, om zo de sluiproute richting E40 af te snijden.

Het inrichtingsplan voor het bosje voorziet de opruiming van het groenafval, een bosverjonging -en omvorming (kappingen), de aanleg van wandelpaden en toegangen, de inrichting van een speelzone met natuurlijke speelelementen, de afkoppeling van het hemelwater en het herstel van de poel.

De firma Plant en Houtgoed bvba voert de werken uit.

Het gemeentebestuur roep op om in het bosje geen zwerfvuil of tuinafval (grasmaaisel, takken, compost) meer te dumpen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk