Zeven rijbewijzen ingetrokken waarvan drie op Merchtemsesteenweg

In maart voerde de verkeersdienst van de lokale politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) op 53 locaties snelheidscontroles uit. Deze werden gespreid over de drie gemeenten. Er zijn zeven rijbewijzen ingetrokken, waarvan drie op de Merchtemsesteenweg.

Bij de controles werden 20.308 voertuigen geobserveerd. Daarvan respecteerden er 2.780 (13,7 procent) de snelheidslimiet niet. Er werden zeven rijbewijzen ingetrokken. De Merchtemsesteenweg in Wolvertem blijft uitnodigen om (veel) te snel te rijden. Daar zijn drie rijbewijzen ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid was er 122 km/u in de zone 70.

In de zone 30 van de Broekstraat in Meise reed meer dan één op de drie bestuurders te snel, er zijn twee rijbewijzen ingetrokken. Eén bestuurder werd er geflitst tegen 73 km/u. In de Stuikberg in Londerzeel reed een automobilist 114 km/u waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken.

In de Kardinaal Sterckxlaan in Meise werd in het deel van de zone 50 ook een rijbewijs ingetrokken van een autobestuurder die er 113 km/u reed. Daar reed bijna één op vier bestuurders te snel.

De politie waarschuwt dat er zal blijven worden gecontroleerd op snelheid. Deze resultaten staan overigens los van de overtredingen die via de trajectcontroles in de drie gemeenten van de zone KLM worden vastgesteld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise