Verwijdering van een aantal straatvuilnisbakjes

Gedurende het ‘coachingtraject zwerfvuil’ van Mooimakers waaraan Lokaal bestuur Opwijk deelnam in 2017-2018, werd een vuilnisbakkenplan opgemaakt. Als natraject op deze coaching wordt jaarlijks de vuldichtheid en het veelvuldig gebruik voor het deponeren van huishoudelijk afval (= misbruik) geregistreerd.

“Welbepaalde straatvuilbakjes worden gebruikt voor het deponeren van huishoudelijk afval. Als sensibilisering werd in een eerste fase gedurende een hele periode (2023) een waarschuwing op de desbetreffende vuilbakken aangebracht,” vertelt schepen van Leefmilieu Johan Deleu.

“Na analyse is gebleken dat het misbruik, het dumpen van huishoudelijk afval, in deze straatvuilbakjes blijft. Deze straatvuilnisbakjes (Heiveld, Foksveldtunnel) worden in het voorjaar 2024 verwijderd. Waar dit technisch mogelijk is, wordt bij verwijdering van een straatvuilnisbakje een infobordje geplaatst dat aangeeft waarom het afvalbakje werd verwijderd.”

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk