samen1745 stelt nieuwkomers voor!

Op de nieuwjaarsreceptie had samen1745 al met trots laten weten dat de lijst voor de verkiezingen volledig klaar was. Het bestuur – dat inmiddels 30 leden telt – stelde een mooie lijst samen van 23 kandidaten. “Het is een sterke mix van diverse profielen die allen gemotiveerd zijn om zich te engageren voor Opwijk. samen1745 ging op zoek naar verruimingskandidaten en vond negen nieuwkomers, vijf vrouwen en vier mannen,” klinkt het bij de partij.

Bij de foto van de vrouwen herkent  men v.l.n.r.: (zittend): Hilde Van de Velde, Femke De Brandt en (staand): Merjem Ouelhadj, Anne Joye en Ingrid Van De Velde.

Bij de heren zijn dat v.l.n.r.: Jeroen Van Lier, Tim Robberechts, Mohammed Essaddiki en Joris Berghman.

Hilde Van de Velde (59), gehuwd, moeder van drie en oma van drie. Vele inwoners kennen haar dan ook als hun sportanimator binnen Opwijk maar ook in sportscholen uit de omtrek. Nadien volgden 18 jaar ervaring in de sociale sector (= Sociaal Huis te Opwijk). Ze is momenteel verantwoordelijke van het dienstenchequebedrijf bij zorgvereniging OPcura.

Femke De Brandt (25), woont samen met haar hondje Luna in Nijverseel. In haar vrije tijd is ze vooral bezig met Opwijk carnaval en op stap gaan met vrienden. Met haar diploma kinderzorg is ze ook graag bezig met kinderen, zo is ze animator en skimonitor bij Intersoc.

Merjem Ouelhadj (47) Met twee kinderen van 9 en 14 jaar oud en een toegewijde partner vormt zij een hecht gezin. Recentelijk bouwden zij een nieuwe thuis in Opwijk op het Eeksken, voordien woonde ze twintig jaar lang in Merchtem. Gedurende haar loopbaan heeft ze diverse verantwoordelijkheden gedragen, van hoofd sociale zaken bij het OCMW van Wemmel tot opleidingshoofd en docent verpleegkunde aan de Erasmushogeschool. Momenteel focust ze voornamelijk op bemiddeling als ombudsvrouw, docent en begeleider van studenten binnen de hogeschool.

Anne Joye (60), woont al ruim 12 jaar in Opwijk. Ze is wettelijk samenwonend en heeft Ă©Ă©n zoon en twee plusdochters. Professioneel was ze werkzaam als verantwoordelijke sociale dienst bij het vroegere Partena, nu Helan.

Ingrid Van De Velde (69) is de trotse mama van 2 enthousiaste dochters, Evy en Emily Van Aken. Ze is ook de super trotse oma van Storm die net zoals zijn mama bruist van energie. Sinds 1976 baat Ingrid met volle overgave haar kapsalon uit in de Kouterlaan waar ze graag een luisterend oor biedt aan al haar klanten. Ze was 18 jaar lang voorzitster van het oudercomitĂ© van het VKO waar ze mee de drijvende kracht vormde bij het organiseren van diverse activiteiten om de school de nodige extra financiĂ«le middelen te bezorgen. Ook bij het Mazels toneel helpt ze graag mee achter de schermen.

Jeroen Van Lier (48 jaar) kinesitherapeut, woont sinds 20 jaar in Opwijk, is getrouwd en heeft twee kinderen. Je komt hem wel eens tegen met zijn twee honden en kent hem misschien nog als coördinator van de vaccinatiecampagne in het vaccinatiecentrum tijdens de coronapandemie. Verder is hij actief als geĂ«ngageerd bestuurslid bij Volley Opwijk en bij de Eerstelijnszone AMALO.

Tim Robberechts (32), onderwijzer, oud-scout, dierenvriend en kersverse papa van Lotta. 19 jaar in de jeugdbeweging hebben Tim gevormd tot de man die hij vandaag is. Sinds hij in 2019 verhuisd is naar Opwijk. Je kan hem al vaak terugvinden op het petanqueveld aan d’Esp en je kan hem aan het werk zien op het Nijverseels Toneel.

Mohammed Essaddiki (22 jaar) studeert biomedische wetenschappen aan de VUB. Naast het studeren is hij actief in de horeca sector. Ook is hij bezig met het opstarten van een Marokkaans restaurant genaamd “The Golden Tajine”.

Joris Berghman (31), geboren en getogen in Opwijk. Samen met zijn vriendin Doortje en dochtertje Marie woont hij nu 5 jaar in de Ringlaan. Als technical sales engineer is hij werkzaam bij ArcelorMittal Construction. Hij geeft technisch advies aan architecten en studiebureaus. Daarnaast is hij landmeter in bijberoep.

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk