Politie TARL erkent fout bij snelheidscontroles in Essene (+ video)

De politie Tarl erkent dat bij de snelheidscontroles van vrijdag 10 en zondag 12 januari in de Molenstraat in Essene een vergissing is gebeurd.

Zoals we gisteren reeds berichtten ontbreekt er een verkeersbord (max 50) ter hoogte van het kruispunt in de bocht met de Langhaagstraat.

Bij de controles van vrijdag 90 van de 356 gecontroleerde voertuigen geflitst, zondag ging het om 96 van de 275 voertuigen.

‘Alle geverbaliseerde bestuurders worden door de politiezone aangeschreven met het verzoek niet in te gaan op de uitnodiging tot betaling van de geldboete, noch op de herinnering ter zake’, laat de politie Tarl weten in een mededeling.

De politie Tarl stelt het bevoegde politieparket in kennis van de vergissing.

Toch blijkt dat de fout niets heeft te maken met het al of niet ontbrekende bord, wel met het feit dat in de pv’s een fout adres staat. De inspecteurs dachten dat ze stonden te flitsen in de Bellestraat 135, maar garage Peelman is gelegen in de Molenstraat 135.

Die verwarring gebeurt wel vaker en breekt nu ook de politie zuur op. Het verkeersbord op het kruispunt Molenstraat-Langhaagstraat is volgens de politie niet nodig, omdat je op die plaats niet vanuit de Langhaagstraat mag inrijden in de Molenstraat.

Wel is er nog discussie of de fietsersbrug over de E40 als een zijstraat moet worden beschouwd, waardoor eventueel op die plaats nog een discussie kan worden gevoerd over een al of niet ontbrekend bord.

‘De gemeente gaat hierover advies vragen aan de Vlaamse overheid’, zei burgemeester Walter De Donder dinsdag tijdens de gemeenteraad.