Bijna de helft rijdt te snel in nieuwe fietszone

Na de heropening en recente transformatie van de Poddegemstraat tot een fietszone (max. 30 km/u), blijven de hoge snelheden er aanhouden. Dat blijkt uit de laatste flitsresultaten, zo meldt de politiezone Grimbergen.

“Uit de flitsresultaten van afgelopen donderdag, blijkt dat er een alarmerend aantal voertuigen de toegestane snelheid overschrijdt”, zegt korpschef Juren Braeckmans van de politiezone Grimbergen. “Er passeerden in ruim 2 uur tijd -van 5 uur tot 7.15 uur- maar liefst 280 voertuigen, waarvan verbijsterend genoeg bijna de helft (133) van deze voertuigen betrapt werden op het overschrijden van de maximumsnelheid.”

“De flitsresultaten zijn zeer verontrustend. Het niet naleven van de maximumsnelheid, brengt niet alleen de veiligheid van de fietser in gevaar, maar ook die van alle weggebruikers in de straat. Als korpschef benadruk ik het belang van het respecteren van de verkeersregels en de geldende snelheidslimieten. De belangrijkste regel in een fietszone is dat de snelheid beperkt wordt tot 30km/u. Dat geldt voor al het verkeer, ook voor de fietsers zelf. De snelheidslimiet geldt altijd, dus ook als er geen fietser te zien is.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise