Parkeren wordt duurder vanaf 2016

Vilvoorde gaat zijn parkeertarieven vanaf 2016 verhogen. In de aanbesteding voor de ondergrondse parking op de Grote Markt werd namelijk meteen ook een nieuw parkeerplan opgenomen, met hogere parkeertarieven.

De tarieven boven de grond zouden gaan van 0,90 euro naar 1,50 euro en van 0,40 euro naar 0,60 euro, afhankelijk van de zone. Volgens burgemeester Hans Bonte (sp.a) liggen de prijzen wel nog niet helemaal vast.

De gemeenteraad heeft de openbare aanbesteding goedgekeurd voor de aanleg van een ondergrondse parking onder de Grote Markt. GeĂŻnteresseerde bedrijven hebben tot 23 juni de tijd om zich in te schrijven. Opvallend is dat in de aanbesteding meteen ook een nieuw parkeerplan werd opgenomen, met hogere parkeertarieven.

‘9 kansen op 10 gaan de prijzen inderdaad omhoog’, geeft burgemeester Bonte toe.

‘Maar we zullen zeker binnen de marges van gelijkaardige steden blijven. Dit is eerder een voorstel met marges waarbinnen kan onderhandeld worden met parkeerbedrijven. Daarna komt er een uitgewerkt voorstel waar nog kan bijgestuurd worden. We willen uiteraard bovengronds parkeren duurder maken om het ondergronds parkeren te stimuleren. De parkeerabonnementen zullen echter op het zelfde prijsniveau blijven’, belooft Bonte.

Oppositiepartij CD&V stemde tegen deze plannen. ‘We hebben meer dan een jaar geleden al voorspeld dat de ondergrondse parking onder de Grote Markt tot hogere parkeertarieven zou leiden’, zegt fractieleider Peter Van Kemseke.

‘Dat wordt nu bevestigd. Ondergronds is het het privĂ©bedrijf dat de prijzen bepaalt. Een bedrijf moet winst maken. Ik voorspel nu al dat dit niet de laatste tariefverhoging zal zijn…’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise