Herinrichting centrum Vilvoorde van start

In Vilvoorde start vandaag fase 1 van de herinrichting van het centrum.

Tijdens deze fase wordt gewerkt in de Guldenschaapstraat en het stuk van de Leuvensestraat van aan de Grote Markt tot aan de Nowélei (Jean-Baptiste).

Het straatmeubilair is overal verwijderd, wat betekent dat de nutsmaatschappijen aan de slag kunnen.

In een bepaald aantal straten geldt een parkeer- en doorrijverbod, maar door de fasering van de werken blijft het centrum steeds bereikbaar.

De eerste fase wordt opgedeeld in twee subfases.

Tijdens fase 1A vinden er werken plaats in het stuk van de Leuvensestraat van aan de Grote Markt tot aan de Nowélei (Jean-Baptiste).

In fase 1B, die eind februari van start gaat, wordt er gewerkt in de Guldenschaapstraat.

De nutsmaatschappijen vernieuwen in deze straten alle nutsleidingen en verzwaren de capaciteit waar nodig.

Het betreft werken aan gas- en drinkwaterleidingen, laag- en middenspanning, telecom en openbare verlichting. Vanaf augustus 2015 staan de werken aan de bovenbouw gepland.

Bereikbaarheid blijft prioriteit

‘De werken worden verspreid over vier fases zodat de stad steeds bereikbaar blijft’, legt Vilvoordse schepen voor ruimtelijke ordening en mobiliteit Francine de Prins uit.

‘Dit brengt hinder met zich mee, maar nooit even veel. Door te werken in verschillende fases garanderen we dat alle handelaars steeds te voet bereikbaar blijven.’

‘We engageren ons om zo transparant mogelijk naar inwoners, handelaars, bezoekers en de eigen diensten te communiceren’, vult Katrien Vaes, schepen voor openbare werken, wijkzorg en groen aan.

‘Vorige week organiseerden we ook nog een infomoment waar we verschillende bewoners en handelaars uit fase 1 een antwoord gaven op hun persoonlijke vragen.’

Door de werken heerst er een doorrijverbod en parkeerverbod in verschillende straten. Dit betekent echter niet dat parkeren in Vilvoorde een probleem wordt.

‘Integendeel zelfs’, aldus schepen De Prins. ‘Tijdens de werken van fase 1 blijven de belangrijkste parkings in Vilvoorde gewoon toegankelijk.’

‘Op de Grote Markt zijn meer dan 100 plaatsen beschikbaar en ook de Rooseveltlaan (Franklin) blijft met meer dan 350 plaatsen steeds toegankelijk voor bezoekers.’

herinrichting vilvoorde centrum 2 herinrichting vilvoorde centrum 1