Politie neemt bromfiets in beslag na waslijst inbreuken bestuurder

Een ploeg van de lokale politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) heeft een bromfietser aan de kant gezet die zoveel inbreuken op zijn kerfstok had, dat zijn bromfiets op bevel van het parket werd getakeld.

“Dinsdag 12 maart bemerkte een politieploeg van de zone KLM om 13 uur een bromfiets klasse B op die hun aandacht trok in de Neromstraat in Meise”, meldt de politie. “De ploeg besloot om de bestuurder even aan een routinecontrole te onderwerpen.”

“Hij kon geen rijbewijs voorleggen en bleek ook niet in het bezit van een verzekeringsbewijs, inschrijvingsbewijs of gelijkvormigheidsattest. Verder bleek dat de bromfietser nog een verval van het recht tot sturen had lopen met psychologische, medische, theoretische en praktische examens, die hij nog diende af te leggen.”

“Alsof dat nog niet genoeg was, bleek hij ook nog geseind te staan met nog eens een rijverbod waarbij hij nog eens de vier examens opnieuw zou moeten doen. Bovendien testte de bestuurder positief op cannabis en had hij ook drugs op zak.”

“Het parket besliste daarop onmiddellijk de immobilisering van het voertuig. De bromfiets werd daarop getakeld. De drugs werden inbeslaggenomen om vernietigd te worden. De bestuurder zal zich nadien nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise