Bestuur en PZ Sint-Alexius organiseren infosessie rond verslaving

Lokaal bestuur Grimbergen en Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius maken opnieuw een gevoelig thema bespreekbaar. Op 27 maart organiseren ze, in samenwerking met tal van andere partners, een infosessie rond verslaving.

Verslaving komt in diverse vormen: alcohol-, drug-, seks- en gameverslaving om er enkele te noemen. Al kan ‘schermverslaving’ dat lijstje intussen aanvullen. Er volgt vaak (te) snel een oordeel dat de verslaving de schuld van het slachtoffer is. Zo simpel is het niet. Verslaving is een complex probleem, maar de juiste kennis en ondersteuning helpen om oplossingen te vinden.

Mensen die worstelen met een verslaving, kampen al te vaak met vooroordelen en schaamte. “Stigmatiseren lost niets op. Wanneer iemand worstelt met verslaving, heeft die persoon én zijn/haar omgeving nood aan hulp. Via deze infosessie willen wij samen inzichten creëren en mensen in contact brengen met de juiste hulpverlening”, zegt schepen van gezondheidsbeleid Trui Olbrechts.

Op woensdag 27 maart om 19.30 u. organiseren het lokaal bestuur Grimbergen en PZ Sint-Alexius, in samenwerking met tal van andere partners, de infosessie ‘Hoe zit verslaving in elkaar en waar kan ik terecht?’.

De sessie biedt een inzicht in het mechanisme van verslaving: hoe zit verslaving in elkaar? De verschillende aspecten die bijdragen aan het ontstaan en voortbestaan van verslavingsgedrag worden belicht.

Daarnaast stellen verschillende organisaties hun werking voor. “Door onze samenwerking met verschillende partners willen we de drempel naar hulp verlagen. In welke situatie je je ook bevindt, besef goed dat je er niet alleen voorstaat”, onderstreept schepen van welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA).

Na het informatieve gedeelte volgt een praatmoment waar je individueel een vraag kan stellen aan de verschillende deelnemende organisaties. Deze infosessie is voor iedereen die het proces achter een verslaving wil begrijpen.

Praktisch:

– Leeftijd: vanaf 18 jaar

– Locatie: Sint-Alexius, Grimbergsesteenweg 40, 1850 Grimbergen

– Timing: woensdag 27 maart 2024 van 19.30 u. tot 22 u.

– Prijs: gratis

– Inschrijven verplicht: www.grimbergen.be/infosessie-verslaving

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise