CD&V-jongeren delen gratis koffie uit

De Vilvoordse CD&V-jongeren deelden afgelopen zaterdag gratis koffie uit in de Leuvensestraat, aan het Heldenplein en op het Rooseveltplein. Het is de eerste openbare actie sinds de jongerenwerking van CD&V-Vilvoorde opnieuw uit de startblokken schoot.

Volgens jongerenvoorzitter Glenn Declercq had de actie een dubbel doel. ‘Ten eerste willen we aan de Vilvoordenaars tonen dat we bestaan. We hopen zoveel mogelijk Vilvoordse jongeren te overtuigen dat lokale politiek de moeite waard is en zelfs best leuk is.’

Maar Jong-CD&V kijkt ook verder. ‘We zijn ook begaan met wat buiten Vilvoorde gebeurt. Eind deze maand vertrekt een van onze leden, Hilde Grillet, voor enkele maanden naar Bolivië om er in een lokaal schooltje in het departement Chuquisaca aan ontwikkelingshulp te doen.’

‘Tijdens onze koffie-actie konden Vilvoordenaars een vrijwillige bijdrage leveren. De opbrengst gaat integraal naar beter lokaal onderwijs.’

Hoeveel de actie precies opbracht, wordt bekendgemaakt op de CD&V-Nieuwjaarsreceptie van 16 januari in CC Bolwerk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise