Containerpark Affligem heropend onder ILvA-beheer

Op de gemeentelijke site Bellekouter opende maandag het – voorlopig – vernieuwde containerpark van Affligem.

Affligem is voor zijn afvalbeleid per 1 januari lid van de intercommunale ILvA. Omwille van die transformatie bleef het containerpark de voorbije twee weken dicht.

‘Waar we vorig jaar nog de slechtste afvalleerling van Vlaanderen waren, is het onze ambitie om tegen het einde van de legislatuur tot de top 50 in Vlaanderen te behoren’, stelt milieuschepen Bert De Roeck (N-VA).

Het containerpark blijft voorlopig op dezelfde locatie. ILvA wil uiterlijk tegen de zomer beslissen hoe het de verdere toekomst ziet voor het containerpark.

Het blijft immers de bedoeling om, zoals bij de overige ILvA-containerparken, ook in Affligem weegbruggen te installeren. Er wordt bekeken of er een mogelijkheid is om die bruggen toch op het huidige containerpark te bouwen.

In de praktijk is de grootste wijziging de betalingswijze. Tot 30 maart kunnen inwoners nog betalen met het overschot aan groene stickers (restafval), daarna moet met geld (munten of bancontact) worden betaald.

Aan de inkom werd een betaalzuil geplaatst. Het containerpark betreden kan met de elektronische identiteitskaart.

De tarieven wijzigen niet.

Het systeem van vrijstelling voor de eerste 100 kg, dat van toepassing is in de andere ILvA-containerparken, geldt voorlopig niet voor Affligem. De vroegere gratis fracties – onder meer wit- en bruingoed – blijven in Affligem evenwel gratis.

Voorts komt de ‘chemokar’ niet meer langs. De fractie KGA moet voortaan naar het containerpark worden gebracht.