122 zakken met restanten van cannabisplantage gestort

Op de Veilinglaan, niet ver van het Frans Lathouwersstadion in Wolvertem, zijn 122 zakken met restanten van een cannabisplantage gestort in een baantje naar een bosje richting Steenhuffel.

“Het vorige sluikstort – de inhoud van een hele vrachtwagen bouwafval – was er net opgeruimd”, zucht zwerfvuil- en sluikstortcoach Luc Larivière. “Het wegje leidt naar een huis”, zegt Larivière. “Daar werd drie maanden geleden al eens de inhoud van een vrachtwagen aan bouwafval gestort. Dat sluikstort was afgelopen dinsdag nog maar net opgeruimd en de nacht erna is er opnieuw afval gestort.”

Larivière trof in het wegje liefst 122 zakken aan die gevuld waren met restanten van een cannabisplantage. Het gaat om buizen, elektriciteitsdraden, teeltaarde, kortom: materiaal voor een plantage. “De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) is verwittigd. Ook afvalintercommunale Incovo is verwittigd en zal het sluikstort zo snel mogelijk opruimen.”

“Het is het achtste sluikstort van restanten van een cannabisplantage dat ik hier de afgelopen jaren als sluikstort-zwerfvuilcoach heb gevonden”, zegt Larivière. “Eerdere sluikstorten van afval van een cannabis- of drugsplantage vond ik ook al in de Kerkhofstraat in Londerzeel (4), in de Vier Eiken in Meise (2) en in het Neromhof in Meise (1).”

Luc Larivière ontdekte als zwerfvuil-sluikstortcoach al vele sluikstorten in zijn buurt, vaak in de omgeving van de A12. Eerder ging het al om gigantische sluikstorten van autobanden, maar ook van bouwafval, automateriaal, allerlei afgedankte spullen en nu dus opnieuw van restanten van een cannabisplantage

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise