Ternat kent lokale duurzame helden

Voor het tweede jaar op rij nam Ternat deel aan de ‘Week van de Duurzame Gemeente’.

De zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s krijgen een gezicht via de lokale helden die in hun dagelijkse bezigheden bijdragen aan duurzame ontwikkeling. De lokale helden werden door het lokaal bestuur in de bloemetjes gezet.

Het lokaal bestuur van Ternat lanceerde tijdens de zomermaanden een oproep om lokale duurzame helden te nomineren. Volgende personen/groepen werden vervolgens uitgeroepen tot duurzame helden van 2021:

– Kristien Lindemans, Ohne Ternat

– De organisatie van de Wei van Wammek

– Ann Asselman, de dopjesactie

– De Mooimakers

– Renilda, Anita, Mariette & Jeanine. Deze 4 dames stikken, haken en breien brillenhoesjes, pennenzakjes… uit restjes stof voor de kinderen in Idiofa/Congo.

– De vrijwilligers van de fietsbib

– De Ternatse vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat

– De vrijwilligers van de consultatiebureaus ‘De Weeg’ – Pavok

– De kookploeg van Trooz. Geëngageerde inwoners uit Ternat staken de handen uit de mouwen en gingen koken in Trooz, naar aanleiding van de watersnood.

– Lia De Mol, Wrapped in Love. Vereniging die babyjasjes en -dekentjes maakt voor de allerarmste mama’s en hun baby.

“Deze mensen bekommeren zich over armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking. Hun lokale inspanningen dragen bij aan de mondiale uitdagingen rond duurzaamheid. Die inspanningen zetten we graag eens in de kijker want een meer duurzame wereld bereiken we enkel samen.” stelt schepen van duurzame ontwikkeling Gunter Desmet.

De duurzame helden van 2021 werden samen met de helden van 2020 ontvangen op het gemeentehuis en mochten daar een goodiebag in ontvangst nemen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland