Radio Rand, nieuwe lokale radio voor het Pajottenland

Op zaterdag 9 oktober start Radio Rand, een nieuwe lokale radio voor het Pajottenland, met zijn uitzendingen. De studio in Dilbeek ligt aan de Ninoofsesteenweg nabij het in- en uitritcomplex van de ring. De zender zal het Pajottenland bedienen op drie frequenties: voor Dilbeek – Sint-Pieters-Leeuw op 105.9, Asse- Zellik en Ternat op 106.4, en 103.9 voor Lennik-Gooik en verder in het Pajottenland. Deze laatste frequentie zal later in gebruik worden genomen aangezien nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt. Ze zijn van plan om de komende weken zo snel mogelijk met deze frequentie te starten. Radio Rand wil echte lokale radio brengen met een horizontale programmatie (telkens op hetzelfde tijdstip hetzelfde programma).

Radio Rand zal veel aandacht schenken aan lokaal nieuws en aan lokale verenigingen en activiteiten. Iedere dag vanaf 16 uur is er 2 uur Studio Pajot waar uitgebreid lokaal nieuws zal aan bod komen. In het voorjaar zal een mobiele studio klaar gestoomd worden waarmee men op verplaatsing kan gaan en lokale evenementen live zal kunnen uitzenden. Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, bekend van Ment-TV, Topradio en Radio Contact. Wilfried Haesen is hoofdredacteur van het lokale nieuws. Hij is een gepensioneerde verslaggever voor Radio 2 Vlaams-Brabant. Een andere gepensioneerde Radio 2-medewerker, Kris Baert, is verantwoordelijk voor de sport en heeft op zondagochtend een wekelijks gesprek met een beroemdheid of lokale figuur, die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete muzikale nummer.

Qua muziek wenst de nieuwe zender zich te profileren als een hedendaags station met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen. Binnenkort zal er ook een streaming worden opgezet via de website www.radiorand.be zodat ook luisteraars buiten het uitzendgebied kunnen bereikt worden.

Radio Rand start nu zaterdag 9 oktober vanop de jaarmarkt in Zellik, je kan hun studio vinden recht tegenover CC Ter Male. Trouwens voor de eerste 500 bezoekers wordt er een leuke gratis verrassing voorzien.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland