Archeologiedagen laten je kennis maken met het verleden onder je voeten

Tijdens de Archeologiedagen van 8, 9 en 10 oktober kan het brede publiek via meer dan 140 activiteiten van een 60-tal organisatoren over heel Vlaanderen kennis maken met alle facetten van archeologie. In Vlaams-Brabant vinden een 20-tal activiteiten plaats in onder meer Beersel, Dilbeek, Gooik, Grimbergen en Vilvoorde.

“We zetten sterk in op publiekswerking en sensibilisering over erfgoed”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. “De Archeologiedagen nemen hierin een belangrijke plaats in. Want de grote verscheidenheid aan lokale organisatoren en activiteiten toont aan dat er in Vlaams-Brabant veel interesse is om het verleden onder onze voeten op een creatieve manier aan een breed publiek, van archeologiefanaat tot de nieuwsgierige liefhebber, kenbaar te maken.”

In Grimbergen kan je eeuwenoude bouwtechnieken en handwerktuigen bij de bouw van een schaapskooi in het Museum voor Oudere Technieken (MOT). De demonstratiedag vindt plaats op 9 oktober van 13 tot 17 uur. In Vilvoorde kan je op 9 en 10 oktober tijdens een begeleide wandeling op zoek naar de verdwenen stadswallen. Start aan het Rooseveltplein, telkens van 14 tot 16 uur.

Alle info over de activiteiten in Vlaams-Brabant via deze link.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise