Bart en Deborah vormen beenhouwerij om tot broodjeszaak

Aan de kerk van Sint-Katherina-Lombeek opende onlangs de nieuwe broodjeszaak Tasty Delivery. Maar achter de toonbank staan met Bart en Deborah bekende gezichten. Om meer tijd te hebben voor hun gezin, besliste het koppel om te stoppen met de beenhouwerij en een broodjeszaak te starten.

Geen stoofvlees, verse pensen of andere bereidingen meer in de toonbank bij Bart Verhasselt (45) en Deborah Van Hout (38). Na vijf jaar in hun beenhouwerij aan het Kerkplein in Sint-Katherina-Lombeek beslisten ze om het over een andere boeg te gooien. “Vijf jaar geleden zijn we hier vanaf nul gestart met een beenhouwerij. Allerhande bereidingen, vers vlees en huisgemaakte charcuterie waren onze specialiteit”, vertelt het koppel.

Maar alles zelf bereiden kost natuurlijk tijd en Bart en Deborah brachten heel wat tijd door in de beenhouwerij. Hun vrije tijd bleef dan ook beperkt. “Onze dochter gaat in september naar de kokschool in Koksijde. Tijdens de week zit ze er op internaat. Maar in het weekend willen we wat meer tijd voor haar vrij maken. Dat zou niet lukken met de beenhouwerij en daarom beslisten we om van onze zaak een broodjeszaak te maken.”

Voor hun avontuur in Sint-Katherina-Lombeek waren Bart en Deborah 23 jaar geleden al gestart met een slagerij in het Brusselse. “Daar hebben we toen ook broodjes verkocht en dat was wel iets wat we leuk vinden. Daarom was de keuze snel gemaakt. Ook klanten vroegen regelmatig of we geen broodjes konden verkopen in de beenhouwerij.”

In maart opende de nieuwe broodjeszaak onder de naam Tasty Delivery. Van maandag tot en met vrijdag kan je er tussen 7 en 14 uur terecht voor een ruim assortiment aan broodjes. “Met ons ruime aanbod en minder traditionele broodjes willen we ons onderscheiden van andere broodjeszaken. We maken ook nog heel wat dingen zelf, zoals ons gehakt, americain, gebakken kip en pesto.”

Bart’s achtergrond als beenhouwer komt dus nog goed van pas. Zo zal er nog regelmatig soep en andere bereidingen te verkrijgen zijn. Tasty Delivery richt zich voornamelijk op levering aan bedrijven, al kan je er uiteraard ook ter plaatse een bestelling afhalen. “We zijn maandag gestart en dat was wel spannend want het was totaal nieuw. Maar we merken dat de mond-aan-mondreclame al goed rond gaat. We krijgen ook veel positieve reacties. We mochten ook al veel nieuwe en jonge klanten verwelkomen. Want zo’n speciaal vers broodje, dat is toch iets wat je nog niet in de supermarkt vindt”, maken Bart en Deborah zich sterk.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland