Vrijdag is laatste actiedag Maand van de Markt

In april was er opnieuw extra aandacht voor de openbare markt. De markt is en blijft aantrekkelijk voor jong en oud. De gemeente Opwijk blijft verder inzetten op een herwaardering van zijn vrijdagmarkt en op de marktbeleving.

Tot en met vrijdag 26 april kunnen marktbezoekers deelnemen aan de actie. Per aankoop ontvangt de klant van de marktkramer een deelnameformulier. Dit is ook de laatste dag en om 12 uur worden de winnaars getrokken aan de gemeentelijke infostand op de markt.

Deelnemen kan ook via maandvandemarkt.be/provincie-vlaams-brabant.

Naast de gemeentelijke prijzenpot zijn er ook prijzen van de provincie Vlaams-Brabant te winnen:

• 4 x vakantiecheque t.w.v. 250 euro ‘ Vakantie in Vlaams-Brabant ‘

• 4 x waardebon t.w.v. 100 euro voor een etentje met streekproducten

• 8 x pakket t.w.v. 50 euro met Vlaams-Brabantse streekproducten

• 8 x pakket t.w.v. 25 euro met Vlaams-Brabantse streekproducten

Schepen van Cultuur Jan Couck: “Los van de prijsuitreiking van de actie Maand van de Markt wordt het de moeite om die dag naar de markt te komen. Elke marktbezoeker krijgt dan een persoonlijke uitnodiging voor de tuinmarkt van zaterdag 4 mei 2024, in de vorm van een gratis lentebloeier.

Bezoekers kunnen tussen 10 en 12 uur gratis hun fiets laten graveren bij de gemeentelijke infostand. Coöperatie Hoogstraten komt ook nog de Belgische aardbei promoten (en laten proeven). En Passepartoe zorgt voor de vrolijke noot!”

Ook de succesvolle stempelactie mag niet vergeten worden: wie vier verschillende stempels verzamelde bij de marktkramers kan zijn volle stempelkaart inruilen voor een horecabon ter waarde van 5 euro. Daarmee kan men na de markt een consumptie kopen bij de lokale horecazaken. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk