Twee titels voor Eendracht Mazenzele Opwijk

Op zaterdag had de U17-ploeg al de weg gewezen door de titel te pakken in hun reeks. Dat was in feite de inleiding van een groot voetbalfeest op zondag op Tessenkouter want zowel de A- als B-ploeg speelden gelijktijdig thuis.

EMO B heeft er geen twijfel over laten bestaan wie de terechte kampioen was in 4de provinciale B. Het team van trainer Yorrick Teugels troefde de buren van Den Boskant Peizegem af met 5-0. Daarmee werd EMO NXT onbereikbaar voor concurrent Leeuwkens Teralfene B en speelt die jonge garde volgend seizoen in 3de provinciale.

En dan was er ook nog de A-ploeg. Als die won tegen Linden was het behoud in 1ste provinciale een feit. Het werd echter een 0-3 nederlaag en daarmee is EMO A mathematisch nog niet zeker van het behoud. De ploeg staat zevende in de stand en toch…. Er zijn zeven (7) zakkers in de reeks omdat liefst vijf (5) Brabantse teams degraderen uit het nationale voetbal. Straf, maar het is niet anders! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk