“Oppèk onze thuis” ontdekken op Erfgoeddag 2024 en tot eind mei

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag op zondag 21 april 2024 zocht uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu.

De namiddag begon in Hof ten Hemelrijk en na een powerpointpresentatie annex receptie konden de geïnteresseerden beginnen aan een wandeling langs rustige, verrassende Opwijkse hoekjes. Aan elke halte kan men aan de hand van een QR-code een verhaal beluisteren, soms ook bekijken. Dit alles in een organisatie van ‘t Opwijks Archief.

De Erfgoedwandeling viel echter niet alleen op 21 april te beleven. Er is nog tijd tot eind mei 2024 om de zoektocht te realiseren. Deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen in de bibliotheek, Opcura, het toeristisch infopunt of via www.opwijk.be/erfgoeddag-2024.

De formulieren dienen vóór 8 juni 2024 ingeleverd in ‘t Opwijks Archief, de bibliotheek, Opcura of het toeristisch infopunt. Er zijn leuke prijzen te winnen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk