JOOP presenteert resultaten bevraging scholenveldloop

JOOP is de jongerenafdeling van CD&V Opwijk-Mazenzele. Na het opfrissen van de verkeersborden op de weg naar de Opwijkse scholen pakken zij uit met de resultaten van een bevraging naar aanleiding van de Opwijkse scholenveldloop.

238 jongeren tussen 11 en 14 jaar kregen een formulier met vragen. De resultaten zijn soms nogal verrassend.

[pullquote]Merkwaardig is dat meer dan 6 procent aangeeft bang te zijn van het startschot[/pullquote]

Zo kijkt 55 procent van de ondervraagden niet met een positief gevoel terug op de scholenveldloop. De belangrijkste reden hiertoe is dat meer dan een kwart van hen niet graag loopt. Merkwaardig is dat meer dan 6 procent aangeeft bang te zijn van het startschot. Bij diegenen die wel een goed gevoel bij de scholenveldloop hadden, verklaarde 25 procent dat dat was omdat ze dan geen les hadden.

Op de vraag ‘Wat zou jij veranderen?’ pleitte 15 procent voor het afschaffen, evenveel jongeren pleitten ervoor om het minder druk te maken door kleinere groepen te vormen.

In zijn besluiten stelt JOOP dat een paar kleine ingrepen de beoordeling van de scholenveldloop positief kunnen beĂŻnvloeden. Zo stellen zij voor om twee startlijnen te trekken, eentje voor de competitief ingestelden en eentje voor de zuiver recreatieven.

Een fluitsignaal of een vlag zou het startschot kunnen vervangen en een medaille voor alle deelnemers zou velen blij maken. Tenslotte stelt JOOP dat een niet competitieve jogging door de straten van het centrum of een estafetteloop mogelijke alternatieven voor de traditionele cross kunnen vormen.

  • Op de foto: een beeldje van vorig jaar.
  • Bron: website De Duizendpootrakkers.