Gemeenteraad vergaderde in Peizegem

De Merchtemse gemeenteraad gaat jaarlijks een keertje ‘op verplaatsing’. Maandagavond was Peizegem aan de beurt. In de mooie zaal van de nieuwe school Ten Bos schoven 22 van de 25 gemeenteraadseden aan de tafels om te debatteren over beslissingen en voorstellen. Erg veel had de wat technische agenda niet te bieden.

Maar de oppositiepartijen hadden voor een ‘Peizegemse’ tint gezorgd. Het meest opvallende voorstel kwam van Roger Van Bael (N-VA) die voorstelde om op Leireken een fietspad te voorzien.

“Dat wordt heel moeilijk zonder de bomen te kappen,” merkte burgemeester Eddie De Block op. Maar het publiek in de zaal maakte duidelijk dat de bewoners daar niet direct een probleem mee zouden hebben. “We zullen het bekijken en àlle bewoners raadplegen,” sloot De Block de discussie.