Tom Bosman vervangt Luc De Ridder in Opwijkse gemeenteraad

Vanaf 1 januari 2023 neemt Tom Bosman (43) de fakkel over zijn partijgenoot Luc De Ridder (57) als gemeenteraadslid voor de INZET-fractie. Dit was de afspraak na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Tom Bosman is geen onbekende in de gemeente en startte in de voorbije jaren verschillende initiatieven op in de socioculturele en de sociale sector zoals Kunst In Lege Huizen, Dierenvoedselbank Opwijk, Opwijk 2040, De Werkbank Opwijk en Repair Café Opwijk. Hij is sinds 2012 actief bij INZET en stond in 2018 voor het eerst op de kieslijst.

Verder was hij al actief als lid van de Welzijnsraad in de vorige legislatuur en lid van de adviesraad Cultuur/Toerisme en voorzitter van de adviescommissie Derdewereldhuis in de lopende legislatuur. In 2019 maakte hij deel uit van het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken van het OCMW.

“Ik wil mij nu vooral toeleggen op de thema’s sociaal beleid, gezondheid en welzijn, cultuur en duurzaamheid in de brede zin. Communicatie en informatie geven over de gemeentelijke dossiers, engagement, samenwerking en een positieve blik, dat zijn de dingen die de Opwijkenaar de komende twee jaar van mij mag verwachten,” aldus Bosman.

Luc De Ridder, die in de voorbije jaren diverse thema’s rond milieu, ruimtelijke ordening en verkeer op de gemeenteraadstafel bracht en bekend stond om zijn rustige stijl en sterk onderbouwde dossiers, blijft INZET actief ondersteunen op de achtergrond met zijn expertise. De Ridder maakt ook deel uit van de nieuwe lokale partij Samen1745 die in 2024 voor het eerst naar de kiezer gaat.

Met Tom komt er na bijna 50 jaar opnieuw een Bosman in de gemeenteraad: van 1970 tot 1976 zetelde zijn grootvader, wijlen Jan Bosman, al voor de toenmalige BSP. (eb)

Op de foto van links naar rechts: Luc De Ridder, INZET-gemeenteraadslid Marijke De Vis en Tom Bosman.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk