Paul De Tant geeft de fakkel door

Paul De Tant gaat na een lange loopbaan in het CLB, waarvan de laatste 20 jaar als directeur, met pensioen. Hij kan met fierheid terugblikken op een goed draaiende organisatie en blijft betrokken bij het centrum als bestuurder. Als directeur wordt hij opgevolgd door Sabine Vranken, die voorheen werkte als psychopedagogisch consulente in het Vrij CLB Brussel.

De 64-jarige Paul De Tant begon zijn professionele loopbaan in 1972 als psycholoog in het revalidatiecentrum te Lokeren. Twee jaar later schakelde hij over naar de toenmalige PMS-sector. Aanvankelijk in Brussel, maar sinds 1975 onafgebroken in Ninove.

 ‘Het landschap waarin ik actief was, is in de loop der jaren grondig veranderd’, vertelt Paul. ‘Aanvankelijk stond studie- en beroepsoriĂ«ntering sterk in de belangstelling. In een latere fase werd het accent gelegd op leren en studeren en de problemen die zich hierbij voordoen. Nog later kwamen de psychosociale en emotionele problematieken op de voorgrond.’

 In het Vrij CLB Ninove wordt sterk ingezet op multidisciplinaire en deskundige hulpverlening, met aandacht voor hedendaagse wetenschappelijke inzichten en methodieken. Momenteel is het centrum druk bezig met activiteiten in het kader van Integrale Jeugdhulp en de voorbereidingen naar inclusief onderwijs voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeftes.

Het centrum bedient 43 scholen, goed voor 14.000 leerlingen in Ninove, Denderleeuw, Geraardsbergen, Roosdaal, Liedekerke, Galmaarden en Gooik. Naast de hoofdzetel in Ninove is er nog een bijzetel in Geraardsbergen, samen met een 40-tal personeelsleden.

Topartikels editie Ninove-Dender