Opnieuw tegenstand voor bouw crematorium in Aalst

Wie denkt dat de Siesegemkouter nu eindelijk kan ontwikkeld worden als KMO-zone met ook ruimte voor een crematorium heeft het mis. Gisteravond verklaarden VZW Red de Erpe- en Siesegemkouter en VZW Raldes opnieuw de oorlog aan de stad Aalst.

Ze nemen het niet dat de stad denkt dat de realisatie van de Siesegemkouter snel zal gebeuren. De tegenstanders gaan zelfs nog verder en beweren dat een crematorium niet meer nodig is, nu er ééntje ook in Sint-Niklaas is.

Voorstanders van het crematorium benadrukken dat een crematie van een Aalstenaar nu aan de familie honderden euro’s kost, net omdat zo ver moet worden gereden.

Ook het bedrijf Schelfhout dat moet herlocaliseren wordt geschoffeerd.

‘Wij vinden het ook geen voorbeeld van goed bestuur van de bedrijfsleiding van de betrokken firma, en ook zeer spijtig voor de werknemers van deze vestiging, dat Schelfhout in de meer dan 10 jaren dat ze op de hoogte is van de onmogelijkheid op de Siesegemkouter te blijven, nog geen andere vestigingsplaats buiten de Siesegem heeft verworven, ‘ aldus de tegenstanders.

Ze beloven weerwerk. ‘Wij van onze kant zullen met een nog grotere inzet en met alle wettelijke middelen blijven strijden om de volledige Siesegemkouter als open ruimte te behouden. Zoals het Architectenbureau Secchi&Vigano stelde: ‘dit uniek en waardevol landschap is niet de beste plaats om een bedrijventerrein te verwezenlijken’.