Whiskyavond sluit Week van de Smaak 2014 af

Niet minder dan 71 whiskyliefhebbers genoten op vrijdag 28 november in cultuurcentrum De Plomblom van de prachtige documentaire film : ‘WHISKY: the Islay edition’ gevolgd door een betalende tasting begeleid door Bob Minnekeer. Een initiatief van de bib i.s.m. CC De Plomblom als afsluiter van de Week van de Smaak 2014.

De documentaire die de award ‘Food Film Festival Chicago 2012’ won, neemt de kijker mee naar het Schotse kleine eiland Islay waar acht wereldberoemde whiskydistilleerderijen gehuisvest zijn. Whisky bestaat uit vier basiselementen: turf, water, gerst en de mensen die het vloeibare goud uit Schotland maken. Op het kleine eiland zijn al deze elementen in overvloed aanwezig.

Na afloop van de film wist Bob Minnekeer, internationaal bekend als ‘whiskybuff Bob’ (een Schotse eretitel voor whiskykenner), het aanwezige publiek te entertainen met een ontdekkingstocht naar de rijke verscheidenheid aan geuren, smaken en stijlen in het whiskylandschap. De grootste whiskykenner van BelgiĂ« is behalve doedelzakspeler en auteur van boeken over malt whisky, koken met whisky en Schotland ook President of whiskyclub The Glengarry in hartje Gent (Sint-Baafsplein 32). Hij is de enige die het riskeert om bier en whisky te combineren. Voor de Ninovieters had hij als afsluiter volgende tip : Witkap gaat perfect samen met Auchentoshan 12 jaar Lowland single malt.  

Topartikels editie Ninove-Dender