Eerste fotosalon van Fotoclub Merchtem

Op vrijdag 11 augustus ging met een vernissage het eerste fotosalon van Fotoclub Merchtem in het A. De Boeckhuis van start. Twee weekends (kalender in fine) en tijdens de jaarmarkt is de tentoonstelling open voor het grote publiek.

Schepen van Cultuur David De Valck had in zijn speech lof voor de club en gooide meteen ook een bloemetje naar cultuurfunctionaris Guido Breckx, die één van de initiatiefnemers was van de fotowedstrijd “Merchtemse Kiekjes” en waar ook de kiemen werden gelegd van wat nu de Fotoclub is. Ook de schepen van Merchtemkermis, Julie Asselman, tekende present en gaf mee dat dit fotosalon een mooie aanvuller is van de kermisweek.

Jean-Paul Van den Abeele, de voorzitter van de Fotoclub Merchtem vertelde dat door het groeiend aantal leden drie jaar geleden de vereniging een officieel karakter kreeg. “De club telt enkele toppers, maar toch is de club er in eerste plaats voor de hobbyfotograaf. Het doel is om de kennis van de fotografen te delen, starters van alle leeftijden te helpen en ondersteuning te bieden bij digitale nabewerking van foto’s.

“Om de leden aan te moedigen en de inwoners van onze gemeente te laten zien wat allemaal mogelijk is met fotografie, is besloten om jaarlijks een tentoonstelling te organiseren. Het eerste resultaat is nu zichtbaar met beelden van 20 leden die elk drie van hun werken voorstellen.” Het resultaat mag zeker gezien worden en valt te ontdekken op de eerste verdieping van het Merchtemse cultuurhuis. De toegang is gratis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk