Ella De Neve daagt medekandidaten uit

Verkiezingen brengen wat teweeg, ook en vooral bij politici. Zij krijgen de gekste invallen om hun campagne aan te zwengelen: affiches onderste boven hangen, gekke woordspelingen, een reus en een stripverhaal, … je kan het zo gek niet bedenken of ze doen het.

Ella De Neve – in een vorig leven eerste schepen in Merchtem maar nu woonachtig in Wolvertem – staat tweede op de lijst van Open VLD voor de provincie. Zij daagt haar medekandidaten uit in ware TV-stijl. Haar project heet ‘ChELLAnge’ een versmelting van ‘challenge’ (uitdaging) en haar eigen voornaam.

Een eerste uitgedaagde was Peter Maertens uit Kampenhout. Ella daagde hem uit om in 20 minuten zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen en … ze won. Maar er volgen nog ‘chellanges’ met o.m. Micheline Vermeulen (Grimbergen), Walter Zelderloo (Dilbeek) , Roger Heyvaert (Meise), Eva De Bleeker (Hoeilaart) en Lieve Wierinck (Zaventem).

Voorlopig staan armworstelen of pannenkoeken bakken met lijstduwer Maggie De Block nog niet op het lijstje.