Stationsstraat Liedekerke pas midden december weer open

De Stationsstraat in Liedekerke gaat midden december weer open. Dat verzekerde schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (SP.A) in antwoord op een vraag van raadslid Gunther Bockstael (N-VA).

De in september vorig jaar gestarte grote rioleringswerken in de Pijpstraat en de Stationsstraat (tussen de Kleemputtenstraat en de Pijpstraat) liepen al kort na de start enkele maanden vertraging op na een zware grondverzakking op het kruispunt van de Pijpstraat met de Poortstraat.

Bij de werken was men gestoten op een onstabiele veenlaag, een oude afzetting van het winterbekken van de Dender.

Normaal zou – de vertraging in acht genomen – 30 november de uiteindelijke einddatum moeten zijn, maar volgens Lodewijk is er nog een extra probleem opgedoken.

Zo moet ter hoogte van de huisnummers 144 tot 162 voor de riolering worden gewerkt met een tussenleiding, omdat daar een andere buis in de weg ligt. Die tussenleiding zal worden aangesloten op de hoofdleiding.

Een jaar na datum is er ook overeenstemming met de verzekering over de schadevergoeding aan twee woningen in de Poortstraat. Beide woningen vertonen scheuren door de bouw van de collector op de parking tegenover het kruispunt Pijpstraat-Poortstraat.

De herstellingen aan de woningen gebeuren na de winter.