Aquafin plant rioleringswerken in Roosdaal en Liedekerke

Aquafin plant volgend jaar rioleringswerken in Roosdaal en Liedekerke. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 145 inwoners dat nu nog rechtstreeks in de Bellebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

‘We gaan een gescheiden stelsel aanleggen in de Populierstraat/Zilverberkenlaan, Ijzerenkruisstraat, Bosweide en Stampmolenstraat’, zegt Gertjan Winten, projectmanager bij Aquafin.

‘Een gescheiden stelsel betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het afvalwater wordt afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie van Liedekerke, het propere regenwater wordt aangesloten op nieuwe grachten en zo afgevoerd naar de Bellebeek.’

Momenteel is de aanvraag voor de bouwvergunning in opmaak. De werken zelf starten vermoedelijk midden volgend jaar.

Aquafin en de projectpartners organiseren een infoavond op dinsdag 15 september om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Brusselstraat 15 in Roosdaal, waarop de geplande werken verder worden toegelicht.