Dekenverkoop Hartencollege Ninove brengt 800 euro op voor Zonnestraal vzw

Enkele laatstejaars leerlingen van het Hartencollege Ninove, studierichting Thuis- en Bejaardenzorg, organiseerden in kader van de lessen een solidariteitsactie. Ze kozen Zonnestraal vzw als goede doel.

Chelsea Van Den Bossche, leerling en tevens jobstudent bij de zorgaanbieder te Lennik, was bijzonder enthousiast en ontpopte zich tot trekker van de actie. De leerlingen verkochten dekentjes wat een mooi bedrag van 300 euro opleverde. De school zelf verhoogde het bedrag naar een totale som van 800 euro. Afgelopen week werd het geld symbolisch overhandigd op de school. Het gesponsorde bedrag zal de voorziening te investeren in een kinderhoek voor het nieuwe inclusieproject “De Kroon”, hét ontmoetingscentrum van Zonnestraal vzw. Het betreft het wekelijks cafeetje waar cliënten elkaar, familie of vrienden weerzien tijdens het consumeren van een drankje, pannenkoek of warme maaltijd. Momenteel is De Kroon enkel open voor cliënten en personeel, vanaf september zijn ook externen opnieuw welkom.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland