Sint-Godelieve-Instituut organiseert fietsproject ‘Go with the velo’

Van 7 tot 12 mei organiseert het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik een uniek fietsproject ‘Go with the velo’. Het project met geïntegreerde activiteiten loopt over de lesuren heen en wordt afgestemd op de behoeften van alle jongeren. Zo leggen ze onder andere een fietsrijexamen af, rijden op gekke fietsen, leren de basisprincipes van EHBO en ondervinden met VR-simulator wat een dode hoek is.

Voor een keer gooien de leerkrachten van het eerste jaar het lessenrooster volledig om. Met Microbit en Ipads leren de leerlingen elektronische gadgets programmeren zoals een hartslagmeter, lichtsensor en temperatuursensor. Met behulp van de Fietsbarometer worden leerlingen betrokken bij de fietsveiligheid in hun schoolomgeving. “Onze oud-leerling Remco Evenepoel draagt zijn steentje bij, want in een interview vertelt hij over het belang van veiligheid op de fiets”, zegt directeur Lieve De Smet. “De leerlingen dringen binnen in het bureau van Cartello Stradale, verboden terrein voor iedereen. Ze kunnen enkel het klaslokaal verlaten als zij binnen 40 minuten de tijdsklok kunnen stopzetten door gebruik te maken van hun kennis over verkeersborden voor de fiets en zo de code te kraken.”

Op woensdag 12 mei kunnen alle tips uit de workshops omgezet worden in de praktijk. Zo wordt er een leuke fietstocht gemaakt doorheen het Pajottenland. Per klas en onder begeleiding van de leerkrachten fietsen ze samen ongeveer 20 kilometer in de omgeving van de school.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland