Let’s Move for Parkinson roept iedereen op om te bewegen

Dilbekenaar Ivo de Bisschop organiseert opnieuw een grote actie voor het onderzoek naar Parkinson. ‘De Stop Parkinson Walk’ wordt opgevolgd door een ‘virtueel’ wandelparcours. Iedereen kan zich inschrijven, de tocht begin je waar je maar wil. Het ingezamelde geld gaat integraal naar het onderzoek. Bekende Vlamingen zoals Dimitri Vegas, Like Mike en Gunther Neefs hebben hun schouders alvast onder het project gezet. “De laatste 30 kilometer die ik vorig jaar moest opgeven door corona, zal ik nu inhalen”, vertelt Ivo ons.

Dilbekenaar Ivo de Bisschop organiseerde het vorig jaar de De Stop Parkinson Walk. Hij wandelde in 49 dagen rond de Belgische grens om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson, waar hij zelf aan lijdt. De campagne bracht in totaal 300.000 euro bij elkaar voor vier wetenschappelijke onderzoeksprojecten in samenwerking met de Demoucelle Parkinson Charity. Het researchcentrum van acteur Michaël J. Fox verdubbelde het bedrag, waardoor er maar liefst 600.000 euro wordt geïnvesteerd in het onderzoek.

Let’s move for Parkinson

De campagne gaat deze editie nog een stap verder, want dit keer kan iedereen via een ‘virtueel’ wandelparcours  — georganiseerd door Golazo — het onderzoek steunen. “Met Let’s move for Parkinson roepen wij iedereen op om meer te bewegen en tegelijk fondsen te werven voor onderzoek naar Parkinson”, zegt Ivo. “Bij de inschrijving kies je tussen een parcours van 1, 5, 10 of 20 kilometer. Die kan je zelf stappen of lopen tijdens een van de zes dagelijkse vertrektijden en starten op welke plaats je zelf wilt. Je start op hetzelfde tijdstip als de andere deelnemers in je golf. Je ziet de andere lopers niet, maar je weet dat ze er zijn.” 

Via de MyTrace app krijg je op het scherm van je smartphone de Belgische grens te zien, als verwijzing naar de Stop Parkinson Walk. Als extraatje krijg je het aantal gestapte kilometers én leuke boodschappen te horen die speciaal werden opgenomen om je te motiveren tijdens de uitdaging. Met de stemmen van Gunther Neefs, Koen Naert en Marlène de Wouters in je oren gaat het weer wat vlotter. Als kers op de taart stelden wereldberoemde DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike een Spotify playlist samen die je onderweg kan beluisteren. Na de finish ontvang je een virtuele medaille die je trots kan delen op sociale media.

Grenzen verleggen

Vorig jaar kon Ivo zijn parcours niet helemaal afmaken aangezien hij besmet raakte met corona. Om die verloren tijd in te halen, stapt hij de laatste kilometers binnenkort toch nog af. “Het startschot van de campagne wordt gegeven wanneer ik samen met mijn beste vrienden de laatste 30 kilometer afleg van De Panne naar Oostende”, gaat Ivo verder. “Ik neem ook het eerste exemplaar van mijn gloednieuwe boek mee. ‘Grenzen verleggen’ brengt het verhaal van heel mijn tocht door België in 49 dagen. Maar ook hoe deze tocht het afgelopen jaar een golf van solidariteit heeft teweeggebracht bij alle mensen in België vind je erin terug.”

De campagne loopt 13 tot 30 mei. Inschrijven kan via de website van LetsMove.com en kost 10 euro. Alle bijdragen gaan integraal naar het onderzoek voor Parkinson. Er schreven zich nu al meer dan 1.000 mensen in!

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland