Merchtem Centrum verkeersvrij voor terrasjesgangers

Vanaf zaterdag 8 mei mogen horecazaken hun terras weer openen. Om de uitbaters van een horecazaak in Merchtem-centrum een riem onder het hart te steken wil de gemeente vanaf 8 mei tot het einde van de grote vakantie het centrum afsluiten op vrijdag- en zaterdagavond en zondagnamiddag.

Elke vrijdag en zaterdag van 18 tot 23 uur en zondag vanaf 14 tot 23 uur wordt het centrum (Krekelendries, Markt, Nieuwstraat, Bogaerdstraat, Varkensmarkt en Korte Ridderstraat) afgesloten om horeca-uitbaters toe te laten hun terrassen uit te breiden. De cafés moeten wel om 22 uur sluiten en hebben dan nog een uur de tijd om de stoelen, tafels en zonneparaplu’s weer binnen te halen.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid zoals bij de wekelijkse woensdagmarkt. Ook De Lijn past zijn trajecten aan zoals op de wekelijkse marktdag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk