BREAKING: Coronabesmettingen in scholen Asse. Basisschool Leerheide tijdelijk gesloten ook Sint Martinus BSO-TSO getroffen.

De vrije basisschool De Leerheide in Asse-Terheide is dinsdag noodgedwongen overgeschakeld op afstandsonderwijs. Bij het personeel zou corona zijn vastgesteld. Hierdoor moet een deel van het lerarenteam in quarantaine.

In afwachting van alle resultaten besloot de directie om de basisschool tijdelijk te sluiten en voor het lager onderwijs in te zetten op afstandsonderwijs. De kleuters blijven gewoon naar school gaan. In Asse is De Leerheide de eerste school in Asse die opnieuw tijdelijk dicht moet sinds het einde van de paaspauze.

Ook in de Sint Martinus school BSO -TSO werden maandag verschillende leerlingen positief bevonden. In de technische en beroepsafdeling zijn verschillende leerlingen besmet met het coronavirus. In samenspraak met de crisiscel van de gemeente, het CLB en het SPOC werden verschillende klassen onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Er werd overgeschakeld op afstandsonderwijs.

Deze namiddag worden de leerlingen uit de technische klassen opnieuw getest. Morgen worden alle leerlingen uit de beroepsafdelingen aan een test onderworpen. Ook de leraars worden preventief getest. De klassen blijven al zeker tot volgende week gesloten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk