Lennik inventariseert waardevol erfgoed

Het schepencollege van Lennik vraagt aan de erfgoedraad om een inventaris te maken van waardevolle gebouwen in de gemeente. Dat is nodig na de mogelijke sloop van het Huis Langendries die eerst door de gemeente was goedgekeurd (ondanks een negatief advies van de erfgoedraad) maar door de provincie herroepen werd.

Het opstellen van zo’n inventarislijst was een vraag van de erfgoedraad die al in 2013 werd gesteld. Zo’n lijst maken is ook geen eenvoudige klus. Er is heel wat overleg nodig omdat niet enkel gebouwen maar bijvoorbeeld ook muurkappelletjes of waterpompen in aanmerking komen. “Alhoewel de lijst niet bindend is, zal ze voor het gemeentebestuur een erg waardevol instrument zijn,” zegt Herman Cornelis, voorzitter van de Lennikse erfgoedraad.

Foto: De pastorij van Sint-Kwintens

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland