Tweede editie Night Run

Op 15 december trekt de tweede editie van de City Nightrun door het centrum van de stad. En net als vorig jaar is er ook heel wat animatie langs het parcours. Dat parcours is zo’n 7 kilometer land en voert de lopers door gebouwen als de sporthal, de bibliotheek, de scholen PTI, Heilige Harten en Atheneum Ninove, de brandweerkazerne en het RTT-gebouw.

“De laatste kans misschien om het RTT-gebouw dat binnenkort wordt afgebroken, nog eens van binnen te zien,” zegt Kim Barbé van vzw Maspoe dat de City Night Run organiseert i.s.m. de stad Ninove en Phonecompany. Er werd voor heel wat animatie gezorgd, zowel muzikaal (djembé, doelzakspelers, Jan Trompet) als visueel (fluokunst animatie, een lasersshow, een led alien en steltenlopers.

Bijzonder is zeker de Vuurparade van de Vuurmeesters muzikaal begeleid door gipsyband Djurdjevak. Je hoeft geen loper te zijn om deel te nemen. Wandelaars kunnen ook individueel of in groep het parcours afwandelen. De lopers starten om 20 uur, de wandelaars meteen daarna.

Topartikels editie Ninove-Dender