Beenhouwer maakt pens met bier

Hedwig Uyttersprot, de bekende beenhouwer uit de Opperstraat, maakt speciaal voor kerst en nieuwjaar een nieuw soort pensen. Zowel de witte als de zwarte pensen bevatten de Hofmann Trip’l, het bier van de Kasuta Craft Brewers uit de Molenstraat in Essene, en het brood van Bakkerij Vermoesen uit Affligem.

Uyttersprot 3Bovendien wordt niet alleen maar wit brood gebruikt, neen er gaat ook krentenbrood in de nieuwe pensen van Beenhouwerij Uyttersprot. Die is trouwens gekend voor zijn lekkere pensen. Hun “snol”, een speciale zwarte pens, is bovendien erkend als streekproduct. Het idee van de ‘bierpens’ werd mee aangedragen door Hans Veirman die na nieuwjaar een nieuw congrescentrum opent in Villa Molenhof in Roosdal. Hij zal er, uiteraard, ook de nieuwe pens serveren.

“Maar Hedwig maakt niet alleen lekkere pensen, ook zijn paté is om vingers en duimen af te likken,” zegt Hans terwijl hij met Hedwig nog eens proeft van de nieuwe pensen. Hun oordeel, en het onze, is unaniem: lékker! “Maandag gaan we van 6 uur ’s morgens tot een stuk in de namiddag de nieuwe pensen maken,” zegt Hedwig.

“Vanaf dinsdag (18 december, nvdr) zijn ze in onze winkel te koop. En als ze ‘marcheren’ zullen ze mogelijk ook na de eindejaarsfeesten te koop zijn.”

Beenhouwerij Uyttersprot, Opperstraat 182, Liedekerke, 053/66 66 84

Uyttersprot 2

Topartikels editie Ninove-Dender